WÓDKI REGIONALNE

Restauracja

Do Państwa dyspozycji oddajemy  stylową restaurację na 60 miejsc. Kameralnego charakteru sali restauracyjnej dodaje oryginalny kominek. Specjalnością naszej kuchni są świeże ryby. Pochodzą z naszej hodowli przy Gościńcu zlokalizowane jest źródło krystalicznie czystej wody wykorzystywane właśnie do hodowli ryb. Prosto z potoku można  łowić jesiotry, szlachetną odmianę pstrąga źródlanego, sezonowo karpie, sumy i raki. Przyrządzamy je na wiele sprawdzonych sposobów. Mamy również świetnie wyposażony bar i serwujemy ciekawe drinki np. “Biały Krzyż”, “Czarna Trasa”, “Duże Skrzyczne”.

W naszej karcie na stałe zagościły ryby przyrządzane na kilka sposobów oraz inne polecane przez nas góralskie przysmaki.

Przykładowe menu:

Zakąski:
Tatar z pstrąga

Zupy:
Wykwintny rosół z jesiotra
Kwaśnica na swojskiej wędzonce

Dania gówne:
Pstrąg z grilla
Pstrąg szefa kuchni ( nadziewany duszoną cebulą i czosnkiem)
Filet z pstrąga
Filet z jesiotra
Pstrąg wędzony na ciepło
Jesiotr wędzony na ciepło

Polecamy również dania góralskie:
Placek zbójnicki
Golonko pieczone na piwie
Polędwiczki z grzybami

Dla dzieci:
Naleśniki babuni
Racuszki  z jabłkami